Flyttetips

Det er mye som skal ordnes når man skal flytte, ikke bare adresseendring. Det er mye som skal fikses og ordnes og jo tidligere du begynner med dette jo bedre.

Det kan virke som det er mye å tenke på, men Flytteportalen har gjort dette enkelt. Du gjennomfører deres adresseendringstjeneste samtidig som du tar stilling til omtrent alle valgene under.

Strøm

Sørg for å avbestille i god tid før du flytter. Gi beskjed til leverandør av strøm og nettleie med en gang du har bestemt flyttedatoen, og be om en skriftlig bekreftelse på avbestillingen er motatt.

Sørg også for at du skaffer strømleverandør til din nye bolig. Det kan fort bli unødvendig dyrt hvis du ikke gjør det. Gjerne samle inn tilbud fra flere strømleverandører samtidig slik at du enkelt kan sammenligne priser og velge riktig leverandør.

Bredbånd

Her må du også avbestille god tid i forveien, gjerne med en gang du vet flyttedatoen. Be også om en skriftlig bekreftelse på avbetillingen.

Bestill bredbånd til din nye bolig god tid i forveien så er du på nett med en gang du flytter inn.

Flyttevask

Sørg for å få mest mulig, hvis ikke alt, ut av boligen før du vasker. Et rom kan fungere som oppholdsrom og oppbevaring av det siste som finnes i boligen. Vurderer du å betale noen andre for å ta flyttevasken trenger ikke dette koste altfor mye, og alltid sjekk referanser til de som skal vaske. Det er surt å få klage på vasken av de som flytter inn i etterkant og måtte ordne opp i dette når du trodde du var ferdig.

Hør med de som skal ta over boligen om de har planer om å renovere opp deler av den. Kanskje det er noen rom du slipper å vaske.

Hjelp med selve flyttingen

Hør med venner og familie om de kan hjelpe deg med å flytte. Er dere flere vil det selvfølgelig ta kortere tid og du må også være forberedt på å gjengi tjenesten når de trenger hjelp til å flytte.

Du kan også vurdere flyttebyråer, men samle inn nok informasjon om priser og referanser for du bestemmer deg for hvilken du bestemmer deg for.

Leie av bil eller tilhenger

Tilhenger kan du enkelt leie hos de fleste bensinstasjoner, i døgn eller timer om gangen alt etter som hva du trenger. Har du ikke bil eller hengerfeste kan du leie bil. Dette er som regel litt dyrere enn å leie tilhenger, men et godt valg hvis du ikke er komfortabel med å kjøre med tilhenger.

Pakking og esker

Det er aldri for tidlig å begynne å pakke. Sørg bare for å begynne med ting du garantert ikke får bruk for med det første. Alt som kan være nyttig venter du med til slutt og merk denne esken, sekken, eller hva det måtte være, godt.

Midlertidig oppbevaring

Det finnes mange selskaper som tilbyr midlertidig oppbevaring, og dette kan være nyttig for de som starter flyttingen tidlig. Spesielt hvis du overtar din nye bolig samme dag som du overrekker din gamle.

Vær litt obs på å leie lagringsplass hos bekjente og andre privatpersoner. Garasjer, kjellere, boder og låver er vanlige steder å mellomlagre store ting som møbler, frysere og lignende. Her er det også vanlig å finne råte, fukt, rotter, mus og andre skadedyr som kan ødelegge eiendelene dine. Ta en god vurdering på om det vil lønne seg.